Uncategorized

Dags för att skriva motioner

Det är dags för partikongress 21-24 maj. Ett nytt partiprogram kommer att antas bland annat.

Klimat- och miljönätverket vill gärna att det skrivs mycket motioner och debatteras mycket inför kongresser. Därför har vi tidigare tagit emot motioner med klimat- och miljötema och lagt upp på vår hemsida för att sprida kunskap om vilka motioner som lagts. Detta kommer vi att göra inför även denna kongress.

Så om du har någon motion som du har skrivit och vill sprida eller du kanske har skrivit en motion och vill få fler underskrifter, så maila oss på [email protected] så lägger vi upp den. OBS! Vi skickar inte in den, det får du göra själv.

Vänsterpartiet har en bra handledning, Att skriva en kongressmotion, som är utskickad med handlingarna inför kongressen 2020. Följ den hanledningen.

I mailet så vill vi att du inkluderar:

  • Titel på motionen
  • Om det är en motion på partiprogrammet, på strategidokumentet eller om det är en enskild motion
  • Brödtext
  • Att-satser
  • Vilken partimedlem eller förening som skrivit under den
  • Kontaktuppgifter till motionären
  • En illustrerande bild om möjligt (där upphovsrätten tillåter oss att dela den)

Här är några exempel från tidigare kongresser/konferenser:

Sverige och därmed de svenska tågspåren ligger i Europa

En rödgrön omställning måste omfatta alla arbetare

Klimat- och miljönätverket skickar inte in motionerna. Det får motionären/motionärerna själva göra. Klimat- och miljönätverket tar inte heller ställning för eller emot motionerna. Vi erbjuder endast möjligheten att kunna sprida sin motion via vår hemsida om den har klimat- eller miljöfokus.

Motionsstopp är 21 februari 2020 kl 24.00.  Senast då ska motionen vara inskickad till [email protected]. Återigen, vi kommer inte att skicka in motionen åt dig. Det får du göra själv.

Trevligt motionsskrivande!

Kopiera länk