Interna motioner

Motion till valplattformen – Inte bara el

Här nedan följer en motion inför partikongressen 2022. Vill du också lägga upp din motion här? Följ då anvisningarna här. Klimat- och miljönätverket tar inte ställning för eller emot de motioner som läggs upp här. OBS! Nätverket skickar inte in motionen. Det får man göra själv enligt anvisningarna här.

Motionstext

Inte bara el
Elkapaciteten behöver byggas ut för att klara omställning till elspecifika processer som t.ex. SSAB här i Sörmland. Samtidigt bör vi premiera energisparande och möjliggöra användande av olika bränslen och energikällor i bilar, båtar flyg mm. Att ensidigt satsa på el kommer raskt leda till kärnkraftens återtåg. Det gäller att ha ”många ägg i korgen” i framtidens energipolitk. Utveckling av biogas och etanol som drivmedel kan dessutom komplettera traditionella näringar på landsbygden.

Därför föreslår vi:

Att texten på rad 133-136 ersätts med följande: Det behövs statliga investeringar och nya och stärkta klimatmål för att ställa om till en grön, hållbar industri. Parallellt med att elkapaciteten byggs ut sker även satsningar på energisparande och på drivmedel som biogas och etanol. Det gäller att ha flera alternativ för att både täcka energibehov och nå klimatmål.

Vänsterpartiet i Trosa

Kontakt

Vill du få kontakt med motionärerna? Maila då

Kopiera länk